یزدفردا: استاندار یزد فرماندار سابق مهریز را از موفق‌ترین فرمانداران استان خواند و ضمن تکذیب موضوع برکناری وی، گفت: با روحیه جهادی و پیگیری‌های فرماندار، نهضت ملی مسکن در مهریز بهترین شرایط را در استان داشته است.استاندار یزد فرماندار سابق مهریز را از موفق‌ترین فرمانداران استان خواند و ضمن تکذیب موضوع برکناری وی، گفت: با روحیه جهادی و پیگیری‌های فرماندار، نهضت ملی مسکن در مهریز بهترین شرایط را در استان داشته است.

به گزارش یزدفردا: «مهران فاطمی» شامگاه شنبه هیجدهم فروردین ماه در جمع خبرنگاران و فعالان فضای مجازی شهرستان مهریز که در قالب سلسله نشست‌های استاندار یزد با خبرنگاران شهرستانی برگزار شد، ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات ماه مبارک رمضان و تبریک پیشاپیش عید سعید فطر، شهادت سه تن از پاسداران سپاه الغدیر استان در حادثه تروریستی راسک را تسلیت گفت و برای ۱۳ جانباز این حادثه نیز آرزوی سلامتی کرد.

وی در ادامه فرماندار سابق مهریز را از موفق‌ترین فرمانداران استان دانست و گفت: شاید کاستی‌هایی نیز وجود داشته ولی قطعاً دکتر «محمد دهقان بنادکی» فرماندار موفقی بودند و علی‌رغم تمایل استان و به اصرار خودشان از این سمت کناره گیری کردند و اصلاً موضوع برکناری صحت ندارد.

استاندار با اشاره به روحیه جهادی و انرژی جوانی فرماندار قبلی شهرستان در پیگیری مسائل شهرستان، اذعان کرد: بهترین وضعیت نهضت ملی مسکن استان مربوط به شهرستان مهریز بوده و تقریباً هیچ طرحی در شهرستان نیست که پیگیری نشده باشد.

وی با اشاره به اعتبارات تخصیص یافته به شهرستان مهریز، گفت: در استان بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام داریم که تامین این رقم معادل ۵۰ سال اعتبار استان یزد است لذا تلاش داریم براساس و اولویت و پیشرفت فیزیکی آنها را تکمیل و مورد بهره برداری قرار دهیم.

افزایش ۵ برابری اعتبارات مهریز در دولت سیزدهم

«مجید دهقانی زاده» رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان در رابطه با اعتبارات تخصیص یافته به شهرستان مهریز خاطرنشان کرد: اعتبارات تخصیص یافته به شهرستان از محل مصوبات شورای برنامه ریزی و توسعه استان در سال ۱۳۹۹ معادل ۱۱.۵ میلیارد تومان بوده که عمدتاً نیز اسناد خزانه مدت دار بوده است ولی این رقم در پایان سال ۱۴۰۰ به ۳۶ میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۱ به ۴۶ میلیارد تومان و در یازده ماهه سال ۱۴۰۲ به ۵۲ میلیارد تومان افزایش یافته که در دولت سیزدهم به صورت نقدی پرداخت شده است.

وی گفت: در رابطه با عوارض آلایندگی نیز سهم شهرستان مهریز در سال ۱۳۹۹ برابر با ۲۰۰ میلیون تومان بوده که در سال ۱۴۰۰ به هفت میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱ به ۱۴ میلیارد تومان رسیده و بین دهیاریهای و شهرداری‌ها توزیع شده است. البته عوارض سال ۱۴۰۲ هنوز بین شهرستانها توزیع نشده است.

دهقانی زاده در ادامه سهم مهریز از عوارض ارزش افزوده را ۱۹ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ اعلام کرد و گفت: این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۸۲ میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۱ به ۱۰۳ میلیارد تومان و در یازده ماهه ۱۴۰۲ به ۱۱۴ میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی در رابطه با حقوق دولتی معادن در مهریز نیز گفت: هرچند این رقم در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ این رقم برای استان و شهرستانها صفر بوده ولی با پیگیری‌های صورت گرفته، در سال ۱۴۰۱ سهم مهریز معادل ۱۷ میلیارد تومان بوده است.

وی ابراز امیدواری کرد که با بهره برداری معدن سرب و روی مهدی آباد در این شهرستان، سهم مهریز از حقوق دولتی به مراتب نسبت به ارقام کنونی افزایش یابد.

ساماندهی میدان ورودی مهریز نیازمند طرح شهرداری است

رییس سازمان مدیریت استان در مورد میدان ورودی شهر مهریز نیز گفت: تعهد سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به مبلغ بالغ بر دو میلیارد تومان در رابطه با این طرح محقق و تحویل شهرداری شده است.

«سید محمد رستگاری» مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان هم در مورد میدان ورودی شهر مهریز یادآور شد: قرار بود طرحی از سوی شهرداری به رهداری جهت تایید ارسال شود که فاز نخست آن ارسال و تایید شده ولی فاز دوم طرح هنوز از سوی شهرداری ارائه نشده است.

«محمود زارع رشکوئیه» مشاور استاندار و مسئول پیگیری مصوبات سفر نیز با اشاره به اجرایی شدن ۷۰ درصد مصوبات سفر استاندار به شهرستان مهریز، اظهار کرد: سفر استاندار به مهریز ۳۰ مصوبه داشته که ۱۸ مصوبه تحقق یافته، پنج مصوبه در حال اجرا و هفت مورد هنوز محقق نشده است.

مجوز زیست محیطی جابجایی ایست و بازرسی مدنی اخذ شد

«محمدجواد ابوالحسینی» معاون عمرانی استاندار نیز در پاسخ به سئوالات خبرنگاران مهریز گفت: در رابطه با مصوبات سفر اول ریاست جمهوری به استان، مهریز ۳۶۰ میلیارد تومان مصوبه در این سفر داشته که ۳۰۶ میلیارد تومان آن تاکنون پرداخت شده است.

وی از خلع ید پیمانکار تقاطع سه راهی تنگ چنار خبر داد و گفت: پیمانکار جدید برای این طرح انتخاب شده و ۳۵ میلیارد تومان دیگر نیز برای آن در نظر گرفته شده تا هرچه زودتر شاهد بهره برداری آن باشیم.

ابوالحسینی با اشاره به طرح توسعه بیمارستان مهریز، از اختصاص ۳۵ میلیارد تومان در سفر اول و رزرو ۳۳ میلیارد تومان در قالب سفر دوم برای این بیمارستان خبر داد و ابراز امیدواری کرد تا دهه فجر امسال واژه نیمه تمام از این بیمارستان حذف و به صورت کامل بهره برداری شود.

وی در رابطه با منابع مصرف شده در حوزه راهداری مهریز، گفت: در حالی طی سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ تعداد ۱۲ طرح در رابطه با ساخت و بهسازی و نگهداری راه‌های روستایی شهرستان منعقد شده، این رقم در سال‌های دولت سیزدهم در قالب ۵۲ قرارداد با اعتبار ۳۳۳ میلیارد تومان پیگیری شده است.

معاون عمرانی استاندار از اهتمام استان به طرح‌های گردشگری شهرستان مهریز نیز خبر داد و عنوان کرد: قطعاً جابجایی ایستگاه شهید مدنی مهریز برای مجموعه فراجا، بسیار دشوار است ولی خوشبختانه مجوز محیط زیست و ماده ۲۳ این طرح اخذ شده و امیدواریم خدمات امنیتی این ایستگاه به خوبی در مکان جدید ارائه شود.

ابوالحسینی همچنین اظهار کرد: مطالعات جاده سلامت مهریز تا غربالبیز انجام شده و امیدواریم با تامین اعتبارات این طرح، شاهد اجرایی شدن آن باشیم.

مهریز شرایط فرمانداری ویژه را ندارد

«علی اکبر عزیزی» معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار هم در این نشست با اشاره به شرایط اختصاص فرمانداری ویژه، گفت: قطعاً مهریز فاقد شرایط لازم در این باره است.

وی در خصوص موضوعات مرتبط با جابجایی مرز بافق و مهریز نیز گفت: هیچ گزارشی در این رابطه تاکنون نداشته‌ایم و تلاش داریم اختلافات مرزی جدیدی در استان رقم نزنیم لذا مخالف هرگونه جابجایی در مرزهای فعلی هستیم.

عزیزی از موافقت استان با راه‌اندازی بخش بهادران خبر داد و عنوان کرد: جمعیت به عنوان یکی از شرایط ارتقا دهستان به بخش باید ۱۰ هزار نفر باشد ولی علی رغم نداشتن شرایط لازم، با اختصاص طرح اقتصادی با توجه به معدن بزرگ سرب و روی مهدی آباد و اقتصاد کشاورزی منطقه، موضوع را در وزارت کشور دنبال کردیم منتها به دلیل اختلافات محلی فعلاً در دستور کاز وزات کشور نیست.

وی به مخالفت مردم مهریز با ایجاد مهمانشهر اتباع بیگانه اشاره و عنوان کرد: در برخی طرحهای دیگر مانند ایجاد کمپ ماده ۱۶ نیز علی رغم تخصیص اعتبار به دلیل مخالفت مردم مهریز، در شهرستان دیگری مستقر شد.

سایت‌های مسکن ملی مهریز در آستانه تحویل به متقاضیان 

«احسان خواجه رضایی» مدیر کل راه و شهرسازی استان نیز با بیان این که در مجموع شهرستان مهریز دارای ۶۵۰۰ نفر متقاضی ثبت نام شده مسکن ملی بوده که ۲۵۰۰ نفر از آنها تایید نهایی شدند، تصریح کرد: جانمایی زمینهای مورد نیاز شامل دو سایت ۱۳۹ و ۳۳ هکتاری جهت نهضت ملی مسکن و برای قانونی جوانی جمعیت نیز ۹ هکتار تعیین شده است که کار آماده سازی آنها با پیشرفت بالایی در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: طرح اقدام ملی شهرستان مهریز در قالب ۱۷۷ واحد نیز اولین طرح مورد بهره برداری در کشور در سفر ریاست جمهوری به استان بود که فاز سوم آن نیز هم اکنون در شرف تحویل به متقاضیان است.

خواجه رضایی در ادامه استان یزد را از استانهای پیشرو در واگذاری زمین در قالب قانون جوانی جمعیت در کشور خواند و گفت: در شهرستان مهریز نیز آماده سازی ۹ هکتار توسط بنیاد مسکن در حال انجام است و تا چند ماه آِینده تحویل متقاضیان خواهد شد.

«علیرضا نادریان زاده» مدیر کل بنیاد مسکن استان هم در مورد اقدامات صورت گرفته در شهرستان مهریز در رابطه با نهضت ملی مسکن عنوان کرد: بنیاد مسکن استان در طرح نهضت ملی مسکن آماده‌سازی سایت ۱۳۹ هکتاری را با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اقدام دارد و تقریباً این سایت آماده قرعه‌کشی و تحویل به متقاضیان است.

وی افزود: آماده سازی سایت ۳۳ هکتاری مهریز نیز از شهرویورماه ۱۴۰۲ آغاز شده و این سایت در مراحل پایانی آماده‌سازی جهت تحویل به متقاضیان مهریزی است، ضمن این که همانطور که اشاره شد سایت ۹ هکتاری جوانی جمعیت در این شهرستان نیز تا چند ماه آینده آماده تحویل و شروع عملیات اجرایی خواهد شد.

نادریان زاده در پایان نیز متذکر شد: ۱۳۶ واحد مسکونی در شهرستان مهریز به دلیل سیل سال گذشته دچار آسیب شدند که تمام آنها تحت پوشش قرار گرفته و از تسهیلات و وام بلاعوض بهره مند شدند و ۲۵ واحد نیز با اعتبار ۱۷ میلیارد تومان ساخته شد.

اعلام آمادگی اوقاف یزد برای راه اندازی غسالخانه مهریز

حجت الاسلام «رضا صادقی» مدیر کل اوقات و خیریه استان نیز در پاسخ به گلایه‌ رسانه‌ها از عدم تعیین هیات امناء برخی موقوفه‌ها در شهرستان مهریز، گفت: انتخاب هیات امناء موقوفات در اختیار امام جمعه مهریز است ولی در صورت تعیین، احکام آنها را در اسرع وقت صادر خواهیم کرد.

وی در رابطه با نبود غسالخانه در مهریز و توقف فعالیت غسالخانه موقوفه‌ی شاه صفی الدین بعد از شیوع کرونا، اظهار کرد: قطعاً آمادگی داریم در صورت رفع اختلافات محلی در رابطه با فعالیت این غسالخانه، نسبت به بهسازی این مکان جهت ارائه خدمات مجدد به مردم شهرستان اقدام کنیم.

استعدادهای ورزشی شهرستان مهریز را دریابید

«مهدی مصدق» سرپرست فرمانداری مهریز نیز در این مراسم ضمن قدردانی از برگزاری این نشست، عنوان کرد: مهریز به عنوان باغشهر تاریخی استان دارای روستاهای با ظرفیت فراوان و مردمانی عاشق نظام و ولایت هستند.

وی با بیان این که مردم مهریز در آرزوی توسعه و پیشرفت این شهرستان هستند، ابراز امیدواری کرد که این نشست منجر به رفع مشکلات و توسعه هر چه بیشتر شهرستان شود.

مصدق عنوان کرد: خبرنگاران را چشم مسئولان در شهرستان می‌دانیم و امیدواریم که تعامل لازم در این راستا تقویت یابد.

این مسئول در بخش دیگری از سخنانش به استعدادهای ورزشی شهرستان مهریز در رشته‌های مختلف اشاره و خواستار حمایت بیشتر در این بخش شد.

در این نشست دیگر مدیران استانی نیز به سئوالات خبرنگاران در موضوعاتی مانند تامین آب و رفع مشکل کم آبی و دیگر موضوعات پاسخ دادند.

از مهمترین مسائل مطرح شده در این نشست توسط خبرنگاران و فعالان فضای مجازی مهریز در این نشست می‌توان به ضرورت انتصاب فرمانداری شهرستان، ساماندهی اتباع بیگانه در مهریز، نبود غسالخانه در مهریز، تامین روشنایی یزد – مهریز، آلایندگی معادن شن و ماسه جوار شهر مهریز،‌ مشکلات رانندگان به دنبال حذف حوزه جغرافیایی، مشکلات مربوط به قنات دولت آباد، کمبود کد اورژانس در مهریز، ساماندهی ورودی شهرستان، لزوم ایجاد پلاتو برای هنرمندان مهریزی، نظارت بر اجرای طرح‌های عمرانی، تکمیل تقاطع غیرهمسطح سه راهی تنگ چنار، دو بانده شدن جاده تنگ چنار – مهریز، تسریع در اجرای آبرسانی مزارع شور مهریز، مستقل شدن دانشگاه پردیس شکیب مهریز و راه اندازی دانشکده علوم غذایی، جابجایی پاسگاه شهید مدنی مهریز، تعریض جاده و اهتمام به حق آبه شیرکوه در روستاهای دهستان میانکوه، موضوع نهضت ملی مسکن، رفع مشکلات ایمنی کمربندی روستای بنادک سادات، اهتمام به توسعه گردشگری مهریز و نیز ارتقای دهستان بهادران به بخش،‌ اشاره کرد.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا